Hvad sørensen er madglæde?
Jeg synes der er alt for lidt fokus på madglæde, altså glæden ved at spise mad, eller en lækker madret, som madglæde defineres i den danske ordbog.
For mig er madglæde det at tage mig tid til at nyde et lækkert måltid mad, jeg virkelig har lyst til.
Det kan også udvides til, at tage sig tid til at lave lækker mad, spise den NÅR man er sulten, i godt selskab, tage sig tid til at nyde maden og stoppe når nydelsen og sulten stopper.
Så madglæde og nydelse har et stort fedt lighedstegn imellem sig!
Det lyder måske som en selvfølge og måske tænker du, at du da altid nyder din mad. Men ofte laver vi andre ting imens vi spiser, måske tjekker vi lige telefonen, ser tv, lytter til musik, læser avis osv. Fakta er, at vi kun kan have vores fulde opmærksomhed på et sted af gangen, prøv f.eks. at forestil dig, at du skal løse en gåde og lære at spille guitar samtidig. På samme måde kan du heller ikke tjekke Facebook og koncentrere dig om at spise på en gang, faktisk ikke engang skære næste mundfuld imens du tygger maden!
For at få maks nydelse ud af hver en bid, bør du kun koncentrere dig om den bid du er ved at spise, ikke den næste bid eller Paradis Hotel!